Jan Perry Tangen

Født 21. november 1959, Vestnes
Død 24. november 2018, Vestnes

Om Jan Perry

Jan Perry vart født på gamle sykehuset i Ålesund 21. November 1959, men vokste opp i Fiksdal, nærmeste nabo til kirka. Han budde på gården sammen med foreldra og besteforeldra sine og lærte fort at han måtte ta i et tak heime. Far til Jan Perry kommer fraOterøya, så det vart mange turer dit i barndommen.Han har3 søsken, Even, Mayog Odd Henning.Han fikk mange barndomsvenner, disse var blant annet Ivar og Knut. Det var hos faren deres han tjente sin første femøring ved potetsetting. Han var med bestefaren sin i tidlig alder på jakt, det var da han fikk sansen for å være ute i naturen.

Da de flyttet inn inyhusetlenger nede på garden hjalp han mora med husstell og å passe på småsøskena sine siden faren var mye ute på sjøen.

I barndommen var han og søskena kreative i leiken sin, de lagdeblant annet ei flåte avtrekasserfraNakken trevaresom de kalte ”Kontiki”. Den brukte de til fange flyndre med som mora steikte til middag. Jan har alltid vor en person med mye omtanke for andre, på sin første bursdag inviterte han inn heile klassa si sammen med læreren til brus og kake.

I ungdomstida var han mye ute på fjellet på jakt og mye oppe på hytta påMellia. Mye av ungdomstida gikk også til å skru moped i kjelleren til morenog faren.Som 15 åring startet han å jobbe på sjøen, første turenvar med båten Klaring, senere var han om bord i båtene Havstrand ogRuning. Om bord iRuninglærte han opp bror sin, Odd Henning,og svogeren sin, Dag Even.Jan trivdes godt på sjøen og i 1978 kjøpte han og farenen Saga 27.Denne var han veldig glad i ogble brukt til mange turer i ung alder og til mange familieturer i senere tid. Sommeren 1980 reiste han i militæret på Ørlandet. Han tok bilsertifikatet i militæret fordi han ikke hadde hatt tid tidligere siden han jobbet så mye da han var hjemme. Det første han gjorde etter militæret var å ta båten for å reise på ferietur til Bergen sammen medhans gode vennerSvein Oveog Reidun.

I desember 1981 giftet han seg med Ann-Kristin som han var sammen med fra 1977 til 1999. De kjøpte seg hus i Tomrefjordi 1982, samme året som de fikk eldste gutten, Roy Vidar. Det året var han om bord i båtenRuning, det var nå han begynte å få dobbeltsyn og de første tegnene på sykdommen, MS,som preget hans voksne liv. Da valgte han å omskolere seg, dette gjorde han i Brattvåg på Handel og Kontor. Senere fikk han jobb på Trygdekontoret i Vestnes Kommune.Sommeren i 1987reiste Jan til Afrika, Nairobi, for å få behandling med akupunktur for å prøve å bli bedre av MS-sykdommen. Samme året fikk de sin andre sønn, Per Olav.

I1990 fikk Jan og Ann-Kristinei datter, Lisa.

I 1997 reiste Jan til ”Nevrohjemmet” i Ålesund. Der skulle han lære å leve med MS. Der fikk han også kontakt med andre som var i samme situasjon som han.

I 1999 begynte han planlegginga av ombygging av husetog tilrettelegging for rullestoli huset i Tomrefjord.

I 2007 reiste Jan på opphold på et MS-senter i Hakadal. Der han skulle få fysioterapi rettet til sykdommen sin. Der møtte han sin gode venn, Elisabeth, som senere ble hans kjæreste. De har vært gode støttespillere for hverandre siden.

Jan har trent3 dager i uken med fysioterapeut siden han ble syk, først med Preben, så med sønnen Bjørn EgilGommesen. Det var treningen som ble arbeidsplassen hans, treningen var veldig viktig for han, på ”Havarikommisjonen” som de kalte seg.Han holdt motet oppe uansett motgang, og hadde en stå på vilje som ingen andre.

Jan var også veldig stolt av heimen sin. Som han skrytte av til naboene hver gang han snakket med de.

Han har 2 barnebarn som han var veldig stolt av, Johanna og Alina. Han var også veldig stolt og glad i sine foreldre som hjalp han og støttet han mye etter at han vart syk. Pågangsmotet hans ga seg aldri selv om han møtte mye motgang spesielt det siste året som var preget med mange innleggelser på sykehus. Han fikk påvist i april 2018 at han hadde fått epilepsi, som var en skade av MS-en. Selv om han møtte denne motstanden var han livsgladog gledde seg til livet videre. Han beholdt den positive innstillingen og det gode humøret helt til det siste.

Han berørte mange mennesker, han vil bli djupt savnet.

Minneord

MinneordDu var berre unik. Eg vært så glad kvar gong vi møttest for då vanka det alltid gode klemmer...Vis mer
Ellen Marit Dimmen Vik  01-12-2018


Kvil i fred kjære Jan Perry❤️ Du lytta alltid på oss ungan når me ville snakke...Vis mer
Ida Iren Vike  01-12-2018


Klikk for å se forhåndsvisning
Tusen takk før att du he vore akkurat den personen å pappaen du alltid he vore ❤️ veldig stolt av alt du he fått t oppigjennom alle år, veldig gla i d...Vis mer
Per Olav Tangen  01-12-2018


Minneord
Klikk for å se forhåndsvisning
Kjære gode snille og alltid blide Jan Perry, det er så ufattelig trist at du ikkje er her blant oss lenger...Vis mer
Reidun og Svein Ove Blø  28-11-2018


Tusen takk for mange gode lattera🌷
Mads johan kjøpstad  27-11-2018


Minneord
Klikk for å se forhåndsvisning
Alltid so positiv å bli å en god kommentar på lur❤️ stolt over alt du he fått oppgjønå tia...Vis mer
Per Olav Tangen  27-11-2018


Minneord
Klikk for å se forhåndsvisning
Kjælig, snill, god og blid,
det har vi alltid sett deg vi...Vis mer
Roy Vidar Tangen  27-11-2018


MinneordTil Jan Perry sitt minne.

Ein sann fiskar og nevenyttige kar har lagt stillt...Vis mer
Dag Even Grytten  26-11-2018


Minneord
Klikk for å se forhåndsvisning
Vår kjære, sterke, umistelige superhelt, pappa! ❤️ Savnet er stort ❤️
Lisa Tangen  26-11-2018Se alle hilsener Skriv et minneord

Bestill blomster

Bestill blomster til seremonien eller til familien til minne om Jan Perry

Bestill blomster

Gi en minnegave

til MS-forbundet i Norge til minne om Jan Perry  Tangen

Gi en minnegave

Tenn et lys

Ann -Kristin
15-12-2018 

Roy Vidar ❤️❤️❤️❤️❤️
15-12-2018 

Alina❤️
15-12-2018 

Johanna ❤️
15-12-2018 

Per Olav Tangen ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🌹
14-12-2018 

Roy Vidar Tangen ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
14-12-2018 

Roy Vidar Tangen ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
14-12-2018 

Lisa ❤️
13-12-2018 

Lisa ❤️
11-12-2018 

Per Olav Tangen ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
10-12-2018 

Skriv inn teksten du ser i bildet under skjemaet.
Tekst i bildet
OppdaterNy kode
   Hør koden

Vis alle tente lys

Følg Jan Perrys minneside